06.05.2016

Στο “ίδρυμα”


Liosporos 2016

Πήγα τις προάλλες στην Εστία Κοριτσιών Φιλοθέης της Αθηναίας, ένα σπίτι με περίπου είκοσι κορίτσια από πέντε ως το λύκειο που έχουν απομακρυνθεί με εισαγγελική απόφαση από τις οικογένειές τους, όπως διάβασα εκ των υστέρων. Η μάνα μιας φιλενάδας μου δουλεύει εκεί και είχα σκεφτεί να πάω ρούχα και παιχνίδια, να τους κάνω μια επίσκεψη και με την κόρη μου, αν ήθελε. Εκ των υστέρων επίσης έμαθα ότι η εστία στηρίζεται κυρίως από εθελοντικές προσφορές και δωρεές.

Είχα κάποια δωράκια, παιχνίδια, σχολικά και ρούχα και είχα την εντύπωση ότι τα περισσότερα κορίτσια χαρήκανε. Το μικρότερο έκλεινε τα πέντε εκείνη τη μέρα κι ευτυχώς κατά τύχη είχα πάρει και μπαλόνια, γλυκά και άλλα είδη πάρτυ γενεθλίων. Δεν έμεινα πολύ, δυο ώρες περίπου. Ήταν η πρώτη μου επαφή με παιδιά σε ένα τέτοιο χώρο. Φάγανε τούρτα, τάρτες με φράουλες και σοκολατένια “κοκάκια”, όπως τα λέγανε οι πιο μεγάλες. Έμαθα γύρω στα δώδεκα ονόματα και την ηλικία τους και παίξαμε με τα μπαλόνια. Ήταν βροχερή μέρα και παίξαμε στο σαλόνι της εστίας.

Σκέφτομαι την επόμενη φορά που θα τους επισκεφτώ, να έχω σκεφτεί κάποια δραστηριότητα εκ των προτέρων. Αλλιώς θα αυτοσχεδιάσω και πάλι, τι άλλο;

---
Συνέχεια: Αδειάζοντας τις βαλίτσες ανακάλυψα ότι μου είχαν πέσει κάποια κομμάτια από ένα παζλ που χαρίσαμε. Τους έστειλα λοιπόν αμέσως μία κάρτα, τα κομμάτια που έπεσαν και διάφορα αυτοκόλλητα με ηρωίδες και ήρωες του Ντίσνεϋ που είχαμε ξεχωρίσει ως διπλά.

Keine Kommentare: