31.03.2008

Η ρουφιανιά πάει σύννεφο!

Είχα γράψει την παρακάτω ανάρτηση τέλη Φλεβάρη, αλλά επειδή ήθελα να το χτενίσω το κείμενο και να προσθέσω και άλλα στοιχεία, πράγμα που τελικά δεν έκανα, το είχα αφήσει στην άκρη. Σας το αφήνω λοιπόν μιας και δεν προκείται να το συνεχίσω στο έλεος της κρίσης σας. Αυτά παθαίνει κανείς όταν δεν τελειώνει αμέσως τις δουλειές που αρχίζει.

Απορώ όλο και περισσότερο από τότε που αποφάσισα να αρχίσω αυτό το ιστολόγιο (κυρίως για μαθησιακούς λόγους) το πώς εξελίσσονται τα ιστολόγια. Διαβάζω πως φιμώνεται ο κόσμος στις Η.Π.Α, στην Τουρκία, στην Κίνα, στη Γερμανία και βέβαια και στην Ελλαδίτσα. Χαμός γίνεται. Και όλο κάτι θέλουν να αλλάξουν στις νομοθεσίες. Και άντε κι άλλοι τρομονόμοι κι ας είναι καλά η Νέα Δημοκρατία, οι Χριστιανοδημοκράτ(ισσ)ες και τα φιλαράκια τους από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η υπάρχουσα νομοθεσία αρκεί και παρααρκεί. Όποιος εκβιάζει, συκοφαντεί ή υβρίζει οδηγείται στον εισαγγελέα. Αν το κάνει ανώνυμα ισχύουν τα ίδια όπως και με τα ανώνυμα γράμματα εκβιαστ(ρι)ών, συκοφαντ(ισσ)ών, υβριστ(ρι)ών. Γιατί δηλαδή θα πρέπει σώνει και καλά να υπάρξει νέα νομοθεσία; Ποιός θα βγει από πάνω; Τα ΜΜΕ γιατί θα παραμείνουν τα μόνα που ο καθένας και η καθεμία θα μπορεί να δίνει πληροφορίες και καταγγελίες ανώνυμα. Το ότι πολίτες εδώ και λίγα χρόνια έχουν τη δυνατότητα να γράφουν χωρίς μεσάζοντες είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα που θέλουν οι μεσάζοντες, οι εκπρόσωποί μας, να μας στερήσουν.

Η καινούρια νομοθεσία, λοιπόν, χρειάζεται, κατά την ταπεινή μου άποψη, μόνο και μόνο για να φοβόμαστε ακόμα παραπάνω να πούμε τη γνώμη μας. Και μη μου πείτε ότι κανένας εδώ πέρα δεν σκέφτεται διπλά πριν γράψει τη γνώμη του. Οι τρομονόμοι φταίνε στο ότι έχουμε φτάσει να αυτολογοκρινόμαστε.
____________________________
Εικόνα Λιμάνι Μάλαγας- Bild Hafen Málaga- Imágen Puerto Málaga

Keine Kommentare: