Αθήνα 2016 |
Συστατικά:
μισό κιλό κιμά 2 αυγά λίγο σκόρδο 1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο φρυγανιά όσο χρειαστεί για να δέσει δυόσμο δεντρολίβανο κανέλα αλάτι πιπέρι λάδι αλεύρι μέλι
Εκτέλεση:
Βάλτε σε μια λεκανίτσα τον κιμά με τα αυγά, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το δυόσμο επίσης ψιλοκομμένο, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι, τη φρυγανιά, ανακατέψτε τα και φτιάξτε τους κεφτέδες. Βάλτε τα αυγά ένα ένα και τη φρυγανιά διαδοχικά για να ελέγχετε τη δοσολογία. Αυτό που προέχει είναι να δέσουν καλά οι κεφτέδες. Γυρίστε τους σε ένα ρηχό πιάτο με αλεύρι. Εντωμεταξύ βάλτε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και βάλτε τους να τηγανιστούν. Προς το τέλος ρίξτε λίγο δεντρολίβανο και μέλι να σπάσει η λαδίλα.
Σερβίρονται ζεστοί με ρύζι ή πατάτες. Καλή όρεξη.
Προσθήκη 20.06.16: Κάποιοι βάζουν ζάχαρη στους κεφτέδες. Μην το κάνετε,
είναι μια αηδία. Αν θέλετε γλύκα, η κανέλα είναι υπεραρκετή και μετά με το μέλι και το
δεντρολίβανο της συνταγής μου γίνονται ανάρπαστοι.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen