28.06.2007

Das Sächsische Obscurum- Σκοτεινή Σαξωνία

Immer wieder übersetze ich für meine Familie Sachen, welche ich denke, sie fänden sie interessant oder zumindest skuril. Vielleicht finden hiermit die Geschichten aus den sächsischen Chroniken, welche der Verlag Kirchschlager unter dem Namen Das Sächsiche Obscurum herausgebracht hat, auch weitere LeserInnen.
_______________________________
Όποτε έχω όρεξη και χρόνο μεταφράζω για την οικογένειά μου ενδιαφέροντα ή απλά περιέργα αποσπάσματα από σαξωνικά χρονικά. Τα αποσπάσματα εδώ είναι από τη συλλογή του εκδοτικού οίκου Κιρχσλάγκερ με το όνομα Σκοτεινή Σαξωνία. ΄Ισως σας ενδιαφέρουν κι εσάς.
_____________________________________________________________________
Οι γάτες δεν τρώγονται

Το 1523 στη Λειψία 20 αγόρια της Σχολής του Αγίου Θωμά φάγανε μαζί με το διευθυντή της παιδικής χορωδίας, τον οργανοπαίκτη, τους αρχικελευτές κι έναν χρυσοχόο μια γάτα. Αρρωστήσανε και οι περισσότεροι πεθάνανε.

Προσοχή γάτα!

Στις 22 Νοεμβρίου 1669 στο χωριό Ραιχενάου πέθανε από ασφυξία ένα μωρό, ονόματι Κρίστοφ Χόρνεν, μέσα στην κούνια του. Πάνω στο προσωπάκι του είχε κάτσει μια γάτα.

Το 1674 στο Ράιχενμπαχ έφαγε μια γάτα το δεξί χέρι ενός τρίχρονου νηπίου και του άνοιξε δυο τρύπες με τα δόντια της στο κεφάλι. Η μάνα του το είχε βάλει για ύπνο και δεν πρόσεξε τίποτα. Είχε κλείσει καταλάθος μέσα στο δωμάτιο μια γάτα. Το νήπιο επέζησε.

Το 1686 δάγκωσε μια λυσσασμένη γάτα έναν κάτοικο της Λειψίας. Πέθανε από το δάγκωμα 7 με 8 μήνες αργότερα.

Bild- Εικόνα Kirchschlager Verlag - Εκδόσεις Κιρχσλάγκερ

Keine Kommentare: